Hahnmule – Riesling Ebernburger Schlossberg

0 klantbeoordelingen

Hahnmule – Riesling Ebernburger Schlossberg

De Hahnmühle Riesling Ebernburger Schlossberg is een indrukwekkende wijn afkomstig uit het Alsenztal, in de Nahe-streek van Duitsland. Dit biodynamische wijnhuis, beheerd door de familie Linxweiler, teelt de Riesling-druiven op steile hellingen met een unieke bodem van porfiergesteente, wat deze wijn zijn uitgesproken minerale karakter geeft.

De Riesling uit de Ebernburger Schlossberg wijngaard staat bekend om zijn krachtige en elegante stijl. In de geur zijn tonen van rijpe citrusvruchten, appel en fijne florale nuances aanwezig, die worden versterkt door de kruidige en steenachtige mineraliteit. In de mond is de wijn fris en sappig, met een levendige zuurgraad die zorgt voor een prachtige balans. De afdronk is vol en langdurig, met subtiele hints van specerijen en kalksteen die de complexiteit benadrukken.

De Ebernburger Schlossberg Riesling is een uitstekende begeleider van rijke visgerechten, zoals zeebaars of kabeljauw, maar past ook goed bij Aziatische gerechten of gerechten met een zuurkoolbasis. De wijn is met zorg gemaakt, met een lange spontane gisting op eigen gisten, wat zorgt voor extra diepte en finesse.

Deze wijn verdient het om gekoeld geserveerd te worden, rond de 10-12°C, om alle aroma’s en smaken volledig tot hun recht te laten komen.

  • Druivensoorten: 100% Riesling
  • Streek: Nahe, Duitsland
  • Smaak: Citrus, appel, florale tonen, mineraliteit, kruidig
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

30.50

Uitverkocht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hahnmule – Riesling Ebernburger Schlossberg” te beoordelen
Hahnmule,Riesling,Ebernburger Schlossberg,Duitsland

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.