Clemens Busch – Riesling Vom Grauen Schiefer

0 klantbeoordelingen

Clemens Busch – Riesling Vom Grauen Schiefer

De Clemens Busch riesling Vom Grauen Schiefer is een elegante en verfijnde wijn uit de befaamde Moezelregio. Deze wijn komt van de grijze leisteenbodems van de Pündericher Marienburg-wijngaard, die het een uitgesproken mineraliteit geeft. De druiven worden laat in oktober handmatig geoogst en vervolgens op traditionele wijze vergist in oude eikenhouten vaten. Door spontane fermentatie en tien maanden rijping op de lies ontwikkelt de wijn een prachtige balans tussen fruitige aroma’s en een kenmerkende frisheid.

De geur opent met een mix van witte bloemen zoals jasmijn en orchidee, aangevuld met rijp steenfruit, waaronder perzik en appel. Deze fruitige tonen worden op subtiele wijze ondersteund door de minerale invloeden van de leisteen, die de wijn zijn verfrissende, licht ziltige ondertoon geven. In de mond is de wijn harmonieus en lichtvoetig, met een fijne zuurgraad en een aangename restzoetheid die zorgt voor een zachte, maar levendige afdronk. De balans tussen de frisse zuren en het fruit zorgt voor een lange, aangename afdronk vol finesse.

Deze riesling is bijzonder geschikt als aperitief of bij lichte gerechten zoals gerookte vis, frisse salades en vegetarische gerechten. De verfijnde complexiteit van deze wijn maakt hem tevens ideaal om te serveren bij elegante maaltijden, waar zijn mineraliteit en fruitige aroma’s volledig tot hun recht komen.

  • Druivensoort: Riesling
  • Streek: Moezel, Duitsland
  • Smaak: Rijk aan perzik, appel, witte bloemen en een minerale afdronk
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

22.00

Uitverkocht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Clemens Busch – Riesling Vom Grauen Schiefer” te beoordelen
Clemenscbusch,Grauen Schiefer,Riesling,Duitsland

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.