Maunoury – Consonance

0 klantbeoordelingen

Maunoury – Consonance

De Maunoury Consonance is een bijzondere rode wijn afkomstig uit de Loire-vallei, Frankrijk, die zich onderscheidt door zijn unieke blend en natuurlijke vinificatiemethoden. Deze Vin de France wijn is een boeiende mix van 70% Cabernet Franc en 30% Pineau d’Aunis, druivensoorten die typisch zijn voor de regio en bijdragen aan de complexe smaakbeleving.

De wijn wordt volledig biologisch en biodynamisch geproduceerd, waarbij de druiven met de hand worden geoogst. De spontane fermentatie, zonder toegevoegde sulfieten, vindt plaats met hele druiventrossen in roestvrijstalen tanks. Dit proces wordt gevolgd door een rijping van 7 maanden op houten vaten, wat zorgt voor een uitgebalanceerde structuur en een verfijnde tannine.

In het glas verrast de Maunoury Consonance met diepe aroma’s van rood fruit, kruidige accenten en subtiele florale tonen, afkomstig van de zeldzame Pineau d’Aunis. De smaak is vol en rijk, met een vleugje peper en frisheid, perfect in balans met de fruitige nuances van de Cabernet Franc. Deze wijn is ideaal om te serveren bij gegrild vlees, wildgerechten of harde kazen.

De natuurlijke productie en het respect voor het terroir zorgen voor een pure, ongefilterde wijnervaring die niet alleen het karakter van de druiven, maar ook de essentie van de bodem tot uiting brengt.

  • Druivensoorten: Cabernet Franc, Pineau d’Aunis
  • Streek: Loire, Frankrijk
  • Smaak: Vol, kruidig, fruitig, met lichte tannines
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

24.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Maunoury – Consonance” te beoordelen
Loire,Frankrijk,Maunoury,Consonance

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.