Maunoury – Le Petit Alphée

0 klantbeoordelingen

Maunoury – Le Petit Alphée

Le Petit Alphée van Jonathan Maunoury is een intrigerende witte wijn uit de Loire-streek, die opvalt door zijn unieke blend van 60% chardonnay en 40% cabernet franc. De wijngaarden zijn gelegen op kalk- en kleigrond, met de karakteristieke tuffeau ondergrond van de Puy Notre Dame heuvel. De druivenstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar, wat bijdraagt aan de complexiteit van de wijn.

De vinificatie volgt een natuurlijke aanpak: de wijn wordt spontaan vergist en rijpt 10 maanden op de droesem, deels in oude eiken vaten. Dit proces zorgt voor een rijke textuur en een mooie balans tussen frisheid en diepte. De smaak opent met een romige aanzet, gevolgd door verfrissende zuren en een verfijnde mineraliteit. De subtiele houttonen, afkomstig van het rijpen op eiken, versterken de fruitige en bloemige aroma’s van de chardonnay, terwijl de cabernet franc een mooie structuur en complexiteit biedt.

Deze wijn, geproduceerd met minimale toevoeging van sulfieten, is ongefilterd en ongeklaard, waardoor hij geschikt is voor zowel veganisten als vegetariërs. Het is een perfecte begeleider van visgerechten in romige sauzen of licht gegrilde gerechten. Serveer Le Petit Alphée licht gekoeld voor de optimale beleving van zijn aroma’s en texturen.

  • Druivensoorten: Chardonnay, Cabernet Franc
  • Streek: Loire
  • Smaak: Rijk, mineraal, fruitig met lichte houttonen
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

22.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Maunoury – Le Petit Alphée” te beoordelen
Maunoury,Le Petit Alphée,Loire,Frankrijk

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.