Domaine des Ardaillons – Urfé Chardonnay Les oiseaux de Passage

0 klantbeoordelingen

Domaine des Ardaillons – Urfé Chardonnay Les oiseaux de Passage

Domaine des Ardaillons presenteert met zijn “Les Oiseaux de Passage” een verfijnde Chardonnay uit de IGP Urfé-regio. Deze wijn weerspiegelt het terroir van zandige en granieten bodems op een hoogte van ongeveer 400 meter, wat een bijzondere frisheid en mineraliteit toevoegt aan het geheel. Het bouquet opent met delicate aroma’s van exotisch fruit zoals ananas, vermengd met subtiele tonen van gebak, die doen denken aan vers gebakken brood. De smaak is elegant en rond, waarbij citrusvruchten zoals citroen en limoen een levendige toets geven aan het frisse en licht zurige karakter van de wijn.

De vinificatie van deze Chardonnay is zorgvuldig uitgevoerd. De druiven worden direct geperst en ondergaan een koude bezinking, waarna de wijn 11 maanden rijpt. Dit gebeurt deels in eiken vaten van verschillende formaten en deels in roestvrijstalen tanks, waardoor een mooie balans ontstaat tussen fruitigheid en houttonen. Dit zorgt voor een wijn die zich uitstekend leent om zowel jong te drinken als nog even te bewaren voor extra diepgang.

“Les Oiseaux de Passage” past perfect bij verfijnde gerechten zoals gegrilde kip, kalkoen of vis, en kan ook goed worden gecombineerd met romige kazen. De frisse zuren en het fruitige karakter zorgen voor een uitstekende balans, waardoor dit een veelzijdige wijn is die zowel tijdens een diner als bij een borrel kan worden geserveerd.

  • Druivensoorten: Chardonnay
  • Streek: Loire, Frankrijk
  • Smaak: Fruitig, fris, lichte houttonen
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

22.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine des Ardaillons – Urfé Chardonnay Les oiseaux de Passage” te beoordelen
Loire,Chardonnay,Frankrijk,Ardaillons

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.