Theo Minges – Grauburgunder

0 klantbeoordelingen

Theo Minges – Grauburgunder

De Grauburgunder van Weingut Theo Minges is een uitstekende witte wijn afkomstig uit de Pfalz, een van de vooraanstaande wijnregio’s van Duitsland. Deze wijn valt op door zijn finesse en balans, een weerspiegeling van het vakmanschap dat het wijnhuis al generaties lang voortzet. De Grauburgunder, ook wel Pinot Gris genoemd, groeit op kalkrijke bodems, wat een mineraal karakter aan de wijn toevoegt.

In het glas presenteert deze Grauburgunder zich met een lichte strogele kleur en delicate aroma’s van rijp fruit zoals perzik, peer en een hint van citrus. Deze fruitige tonen worden aangevuld door subtiele noten van amandelen en een lichte kruidigheid. Bij het proeven biedt de wijn een perfecte harmonie tussen frisse zuren en een romige textuur, wat hem soepel en aangenaam drinkbaar maakt. De elegante mineraliteit zorgt voor een langdurige afdronk.

Deze wijn is veelzijdig en kan uitstekend worden gecombineerd met gerechten zoals wit vlees, gegrilde groenten en romige kazen. Dankzij zijn verfijnde karakter is het ook een perfecte begeleider van Aziatische gerechten of lichte visgerechten.

De Theo Minges Grauburgunder wordt het best geserveerd op een temperatuur van ongeveer 10-12°C, waardoor zijn aroma’s en frisheid optimaal tot hun recht komen.

13.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Theo Minges – Grauburgunder” te beoordelen
Theo Minges,Grauburgunder,Duitsland,Pfalz

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.