Pittnauer – Rosé by Nature

0 klantbeoordelingen

Pittnauer – Rosé by Nature

De Pittnauer Rosé by Nature is een opvallende natuurlijke wijn uit Burgenland, Oostenrijk. Gemaakt door het familiebedrijf Weingut Pittnauer, dat bekend staat om hun biodynamische en organische wijnbouw, is deze rosé een pure weerspiegeling van het terroir van de regio. De wijn wordt geproduceerd met minimale interventie, wat betekent dat er geen toegevoegde sulfieten worden gebruikt en dat de fermentatie spontaan plaatsvindt met natuurlijke gisten.

Deze wijn bestaat voornamelijk uit de blaufränkisch-druif, aangevuld met een vleugje cabernet sauvignon. De druiven komen van wijngaarden met kalkhoudende bodems in Altenberg, Salzberg en Rosenberg. De wijn rijpt deels in roestvrijstalen tanks en deels in amforen, wat zorgt voor een unieke textuur en diepgang.

Wat betreft smaakprofiel biedt de Rosé by Nature een prachtige balans van levendige fruitige tonen zoals wilde aardbeien, granaatappel en rabarber, verfrissend aangevuld met hints van limoen. De lichte zuurgraad en minerale tonen geven de wijn een elegante frisheid, perfect voor zomerse dagen. Door zijn spontane fermentatie en het ontbreken van sulfieten, heeft deze wijn een levendig karakter dat zich blijft ontwikkelen in het glas.

 

20.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pittnauer – Rosé by Nature” te beoordelen
Pittnauer,Rosé by Nature,Oostenrijk,Burgenland

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.