Chavost – Blanc d’Assemblage

0 klantbeoordelingen

Chavost – Blanc d’Assemblage

De Chavost Blanc d’Assemblage is een verfrissende en verfijnde Champagne, gemaakt zonder toegevoegde sulfieten en zonder dosage, wat resulteert in een wijn met pure en authentieke smaken. Deze Champagne wordt geproduceerd door de Coöperatie Chavost, gelegen in Chavot-Courcourt, in de zuidelijke heuvels van Épernay, in de regio Champagne. Het is een blend van chardonnay en pinot meunier, met subtiele toevoegingen van pinot noir.

Het bouquet opent met verleidelijke aroma’s van rode vruchten en een vleugje snoepgoed, verrijkt met melkachtige en boterige tonen. In de mond presenteert de wijn zich soepel, met een delicate balans tussen structuur en zachtheid. De frisse zuren van groene appel en citrus worden harmonieus ondersteund door een minerale ondertoon, wat de Champagne een uitstekende gastronomische keuze maakt. De vinificatie vindt plaats met behulp van inheemse gisten, wat bijdraagt aan een complexe, maar elegante smaakervaring.

Deze Blanc d’Assemblage is ideaal als aperitief, maar komt ook prachtig tot zijn recht bij lichte maaltijden en verfijnde gerechten. Dankzij de heldere zuurgraad en romige textuur blijft de smaak lang aanwezig in de mond, wat zorgt voor een aangename en levendige afdronk.

  • Druivensoorten: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
  • Streek: Champagne, Frankrijk
  • Smaak: Frisse zuren, minerale tonen, rode vruchten, boterige en melkachtige nuances
  • Serveertemperatuur: 6-8°C

45.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chavost – Blanc d’Assemblage” te beoordelen
Chavost,Champagne,Frankrijk,Blanc d'Assemblage

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.