Domaine le Moule – Bourgogne coulanges la vineuse

0 klantbeoordelingen

Domaine le Moule – Bourgogne coulanges la vineuse

Domaine Le Moule, gevestigd in het charmante Coulanges-la-Vineuse, produceert een verfijnde Bourgogne pinot noir, die de essentie van het terroir van de Auxerrois-regio weerspiegelt. Deze regio, gelegen in het noordwesten van de Bourgogne, staat bekend om zijn rijke wijnbouwgeschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd.

De wijn is gemaakt van 100% pinot noir, een druif die uitstekend gedijt op de kalkrijke Kimmeridgian-bodems en onder de continentale klimatologische omstandigheden van de streek. Dit resulteert in een wijn met een delicate balans tussen frisheid en diepgang. In het glas presenteert deze wijn zich met een prachtige robijnrode kleur. De neus wordt betoverd door aroma’s van rood fruit zoals kersen en frambozen, ondersteund door subtiele hints van kruiden en een vleugje aardse tonen.

Bij het proeven onthult de wijn een elegante structuur met soepele tannines en een levendige zuurgraad, wat zorgt voor een frisse afdronk. Deze pinot noir is perfect in balans, met een smaakprofiel dat het fruitige karakter van de druif benadrukt, zonder de complexiteit van de terroirinvloeden te verliezen. Ideaal om te serveren bij gevogelte, lichte vleesgerechten of zachte kazen.

  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Streek: Bourgogne Coulanges-la-Vineuse
  • Smaak: Licht, fris, fruitig met subtiele kruiden
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

20.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine le Moule – Bourgogne coulanges la vineuse” te beoordelen
Le Moule,Bourgogne,Rouge,Pinot Noir,coulanges

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.