Weingut Ziereisen – Jaspis Bürgin

0 klantbeoordelingen

Weingut Ziereisen – Jaspis Bürgin

De Weingut Ziereisen Jaspis Bürgin spätburgunder is een uitzonderlijke wijn die de elegantie van Duitse pinot noir op indrukwekkende wijze belichaamt. Deze wijn wordt geproduceerd door het gerenommeerde Weingut Ziereisen, gelegen in de regio Baden, dicht bij de grens met Zwitserland. Het wijnhuis, onder leiding van Hanspeter Ziereisen, staat bekend om zijn toewijding aan traditie en terroir, wat resulteert in wijnen met een uitgesproken karakter en diepe complexiteit.

De Jaspis Bürgin spätburgunder wordt gemaakt van 100% spätburgunder, afkomstig van oude wijnstokken die in 1958 werden geplant. Deze wijnstokken, gelegen op de steile hellingen van de Efringer Oelberg, profiteren van een unieke combinatie van kalkrijke bodem en het milde klimaat, wat bijdraagt aan de mineraliteit en finesse van de wijn. De druiven worden met de hand geoogst en de wijn rijpt vervolgens 20 maanden in Franse eikenhouten vaten, waarvan 30% nieuw hout is. Dit proces voegt extra diepte en kruidigheid toe aan de wijn, zonder de delicate fruittonen te overheersen.

In het glas presenteert de Jaspis Bürgin zich met een diepe robijnrode kleur. Het bouquet is intens en verfijnd, met aroma’s van rijpe rode bessen, kersen, en subtiele hints van nougat en versgemalen peper. Op de tong is de wijn zijdezacht, met een uitstekende balans tussen de levendige zuurgraad en de fijne tannines. De smaak blijft lang hangen met tonen van gedroogd fruit en florale nuances, wat bijdraagt aan de complexiteit van de wijn.

Deze Spätburgunder is ideaal om te serveren bij gerechten zoals geroosterd vlees, eend, gevogelte, en verfijnde paddenstoelenbereidingen.

  • Druivensoort: Spätburgunder (Pinot Noir)
  • Streek: Baden, Duitsland
  • Smaakprofiel: Intense rode bessen, kersen, kruidige tonen, zijdezachte textuur
  • Serveertemperatuur: 14-17°C

 

71.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Ziereisen – Jaspis Bürgin” te beoordelen
Weingut Ziereisen,Bürgin,Spätburgunder,Baden,Duitsland

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.