Weingut Kranz – Weissburgunder

0 klantbeoordelingen

Weingut Kranz – Weissburgunder

De Weingut Kranz weissburgunder, afkomstig uit de befaamde Pfalz-regio, is een uitmuntende vertolking van de weissburgunder-druif, ook wel bekend als pinot blanc. Deze wijn onderscheidt zich door zijn verfijnde balans en subtiele complexiteit. De wijngaarden van Weingut Kranz liggen in Ilbesheim, op de Kalmit, een gebied dat bekend staat om zijn kalkrijke bodem. Dit terroir geeft de wijn een unieke minerale karakteristiek, die prachtig harmonieert met de fruitige tonen.

In het glas straalt deze weissburgunder een lichtgele kleur uit met groene reflecties. Het aroma opent met frisse geuren van groene appel, perzik en een hint van citrus, aangevuld met subtiele florale accenten zoals witte bloemen. Bij de eerste slok komen deze frisse fruittonen prachtig samen met een verfijnde minerale toets, wat zorgt voor een levendige en verfrissende smaakervaring. De wijn heeft een medium body en een prettige zuurgraad die de complexiteit van de wijn versterkt zonder overweldigend te zijn. De afdronk is lang, fris en nodigt uit tot een volgende slok.

Weingut Kranz weissburgunder is perfect om te serveren bij lichte gerechten zoals gegrilde vis, schaal- en schelpdieren, of een frisse salade.

  • Druivensoort: Weissburgunder (Pinot Blanc)
  • Streek: Pfalz, Duitsland
  • Smaak: Frisse appel, perzik, citrus, minerale tonen
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

 

13.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Kranz – Weissburgunder” te beoordelen
Duitsland,Kranz,Weissburgunder,Pfalz

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.