Elisabeth Rücker – Grauburgunder

0 klantbeoordelingen

Elisabeth Rücker – Grauburgunder

De Elisabeth Rücker Grauburgunder is een elegante witte wijn afkomstig uit het Weinviertel, een pittoresk wijngebied in het noordoosten van Oostenrijk. Deze wijn wordt gemaakt van de grauburgunder-druif, beter bekend als pinot gris, die in deze regio uitzonderlijk goed gedijt dankzij het milde klimaat en de kalkrijke bodems.

In het glas schittert de grauburgunder met een heldere, strogele kleur. Het bouquet biedt een verfijnde geur van rijpe perziken, sappige appels en een vleugje citrus, aangevuld met subtiele florale tonen. Bij het proeven onthult deze wijn zijn volle en ronde karakter, waarbij smaken van perzik en abrikoos prachtig worden gecombineerd met een zachte mineraliteit en een delicate zuurgraad. De afdronk is harmonieus en verfrissend, wat deze wijn veelzijdig maakt voor diverse gelegenheden.

Deze grauburgunder is perfect te serveren als aperitief, maar komt ook uitstekend tot zijn recht bij lichte visgerechten, schaal- en schelpdieren, of bij een frisse salade. Zijn verfijnde smaakprofiel maakt hem ideaal voor een zomerse lunch of een diner in de buitenlucht.

  • Druivensoort: Grauburgunder (Pinot Gris)
  • Streek: Weinviertel, Oostenrijk
  • Smaak: Rijpe perziken, appels, citrus, zachte mineraliteit, delicate zuurgraad
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

17.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Elisabeth Rücker – Grauburgunder” te beoordelen
Elisabeth Rücker,Oostenrijk,Weinviertel,Grauburgunder

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.