Max Geitlinger – Spätburgunder ZeroZero

0 klantbeoordelingen

Max Geitlinger – Spätburgunder ZeroZero

Max Geitlinger’s “spätburgunder ZeroZero” is een wijn die elegantie en innovatie combineert met een diepe respect voor de natuur. Deze rode wijn, afkomstig uit de regio Baden in Duitsland, is een schitterend voorbeeld van hoe traditionele wijnbouwtechnieken kunnen worden verenigd met moderne benaderingen.

“ZeroZero” verwijst naar de minimale interventie die Max Geitlinger toepast bij de productie van zijn wijnen. Geen toegevoegde sulfieten en een natuurlijke fermentatieproces zorgen ervoor dat de pure expressie van de spätburgunder (pinot noir) druif behouden blijft. Dit resulteert in een wijn die niet alleen duurzaam geproduceerd is, maar ook een rijke en authentieke smaakervaring biedt.

Bij het inschenken van de spätburgunder ZeroZero komt een verleidelijke geur van rijpe kersen, aardbeien en subtiele specerijen naar voren. Deze aroma’s worden ondersteund door tonen van aarde en mineraliteit, wat bijdraagt aan de complexiteit van de wijn. Op de tong is de wijn levendig en fris, met heldere zuren die de sappige rode fruittonen aanvullen. De tannines zijn zijdezacht, wat de wijn een elegante en verfijnde structuur geeft.

De wijnstokken van Max Geitlinger groeien op de kalkrijke bodems van Baden, een gebied dat bekend staat om zijn uitstekende omstandigheden voor de spätburgunder druif. Het klimaat van Baden, met zijn warme dagen en koele nachten, draagt bij aan de optimale rijping van de druiven, wat resulteert in wijnen van hoge kwaliteit en verfijning.

De spätburgunder ZeroZero is perfect te combineren met gegrild vlees, gevogelte of zelfs een lichte pasta met paddenstoelen.

  • Druivensoort: Spätburgunder
  • Streek: Baden, Duitsland
  • Smaak: Rijpe kersen, aardbeien, specerijen, aarde, mineraliteit
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

 

21.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Max Geitlinger – Spätburgunder ZeroZero” te beoordelen
Duitsland,Max Geitlinger,ZeroZero,Spätburgunder

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.