Weingut Ziereisen – Jaspis Zipsin

0 klantbeoordelingen

Weingut Ziereisen – Jaspis Zipsin

De Weingut Ziereisen Zipsin is een voortreffelijke pinot noir afkomstig uit de regio Baden in Duitsland. Het wijndomein Ziereisen staat bekend om zijn vakmanschap en respect voor traditionele wijnbereidingstechnieken, wat duidelijk te proeven is in deze verfijnde wijn.

Zipsin, een Landwein, wordt geheel gemaakt van pinot noir druiven, zorgvuldig geselecteerd uit oude wijnstokken. Deze wijnstokken, die bekend staan om hun lage opbrengst maar hoge kwaliteit, geven de wijn zijn unieke karakter en complexiteit. De Zipsin wordt gerijpt in barriques, wat bijdraagt aan zijn diepe, volle smaakprofiel en een elegante structuur.

Bij het openen van een fles Zipsin worden de zintuigen direct geprikkeld door een intrigerende geur. In de neus vindt men aroma’s van rijpe rode en zwarte bessen, kersen, aangevuld met subtiele tonen van kruiden, bloemen en een hint van leer en tabak. De aardse ondertonen en een vleugje geroosterd hout voegen een extra laag van complexiteit toe aan de geurbeleving.

De smaak van de Zipsin is rijk en goed uitgebalanceerd. De wijn biedt een sappige, precieze fruitigheid, met een kern van rijpe bessen en kersen, ondersteund door een zijdezachte textuur van fijne tannines. Hints van bittere chocolade, koffie en een lichte peperigheid voegen diepte toe aan de smaak, terwijl de aardse en nootachtige noten zorgen voor een harmonieuze afdronk. De Zipsin heeft een mooie lengte en een aanhoudende, licht zoute en etherische nasmaak.

Hij is een uitstekende begeleider van diverse gerechten, zoals geroosterd vlees, wild, en rijke vegetarische schotels.

  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Streek: Baden, Duitsland
  • Smaak: Rijpe bessen, kersen, kruiden, aardse tonen, bittere chocolade, koffie
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

53.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Ziereisen – Jaspis Zipsin” te beoordelen
Duitsland,Zipsin,jaspis,Ziereisen,Baden

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.