Weingut Ziereisen – Talrain

0 klantbeoordelingen

Weingut Ziereisen – Talrain

Weingut Ziereisen, gevestigd in de prachtige regio Baden in Duitsland, biedt met de Talrain een wijn die zowel verfijnd als karaktervol is. Deze spätburgunder, internationaal bekend als pinot noir, komt van een uitzonderlijke wijngaard gelegen aan de rand van het Zwarte Woud. De wijngaard bevindt zich op een hoogte van 500 meter, wat zorgt voor een unieke combinatie van koele nachten en warme dagen, ideaal voor de rijping van de druiven.

De Talrain heeft een diepe, robijnrode kleur en een complex aromatisch profiel. Bij het inschenken komt er een verleidelijke geur vrij van rijpe rode en zwarte bessen, met subtiele tonen van blauwe bessen, anijs en sandelhout. De smaak is even indrukwekkend: een harmonieuze balans tussen sappige bessen, minerale nuances van grafiet en een hint van eikenhout. Deze wijn heeft een medium body met een frisse zuurgraad en verfijnde tannines die zorgen voor een langdurige, elegante afdronk.

De unieke terroir van de wijngaard, met kalksteen en ijzerhoudende klei, draagt bij aan de kenmerkende mineraliteit van de wijn. Het wijnmaakproces bij Weingut Ziereisen respecteert de natuurlijke expressie van de druiven, met minimale interventie en een focus op duurzaamheid.

Deze spätburgunder is perfect om te combineren met een scala aan gerechten, van gegrild rood vlees en wild tot rijke, kruidige vegetarische gerechten.

  • Druivensoort: Spätburgunder (Pinot Noir)
  • Streek: Baden, Duitsland
  • Smaak: Rijpe rode en zwarte bessen, blauwe bessen, anijs, sandelhout, grafiet
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

 

20.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Ziereisen – Talrain” te beoordelen
Duitsland,Ziereisen,Talrain,Pinot Noir

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.