Weingut Ziereisen – Jaspis Nägelin

0 klantbeoordelingen

Weingut Ziereisen – Jaspis Nägelin

Weingut Ziereisen, gelegen in het prachtige Efringen-Kirchen in de regio Baden, Duitsland, staat bekend om zijn verfijnde en expressieve wijnen. Een van de parels van dit wijnhuis is de Nägelin, een verfijnde chardonnay die de essentie van de Oberrhein terroir perfect belichaamt.

De Nägelin heeft een verleidelijke geur van citrus en pitvruchten, gecombineerd met delicate vegetale tonen en een hint van geroosterd hout en krijt. In de mond biedt de wijn een stevige, rijpe en enigszins bittere fruitigheid, met subtiele vegetale nuances, een vleugje nootachtige en rokerige houttonen, en een uitgesproken minerale ondertoon. Deze balans zorgt voor een lange, verfijnde afdronk die de smaakpapillen blijft prikkelen.

Het wijnhuis, geleid door Hanspeter Ziereisen, bevindt zich op een zuidelijk gerichte helling nabij de Zwitserse en Franse grens, met wijngaarden op een hoogte tussen 250 en 400 meter. De constante bries zorgt voor een langzame rijping van de druiven, wat resulteert in wijnen met een uitstekende structuur en frisheid. Hanspeter heeft de afgelopen jaren zijn wijnbereidingstechnieken verfijnd, waarbij hij minder gebruikmaakt van nieuw eikenhout om de puurheid van de wijn te behouden.

Weingut Ziereisen staat bekend om zijn innovatieve aanpak en het vasthouden aan traditionele wijnbouwmethoden zonder concessies te doen aan kwaliteit. De Nägelin chardonnay is hier een uitstekend voorbeeld van, met zijn diepe, complexe smaakprofiel en minerale frisheid die typerend zijn voor de regio. Dit maakt het een ideale keuze voor fijnproevers die op zoek zijn naar een unieke en memorabele wijnervaring.

  • Druivensoorten: Chardonnay
  • Streek: Baden, Duitsland
  • Smaak: Citrus, pitvruchten, vegetale tonen, geroosterd hout, krijt, mineraal
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

82.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Ziereisen – Jaspis Nägelin” te beoordelen
Duitsland,Jaspis,nägelin,chardonnay,Ziereisen.

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.