Weingut Ziereisen – Steinkrüble

0 klantbeoordelingen

Weingut Ziereisen – Steinkrüble

Weingut Ziereisen, gelegen in het pittoreske Markgräflerland in Baden, Duitsland, staat bekend om zijn verfijnde en unieke wijnen. Een prachtig voorbeeld hiervan is de Ziereisen Steinkrüble gutedel, ook wel bekend als chasselas. Deze wijn onderscheidt zich door zijn elegante complexiteit en frisse karakter.

De Steinkrüble Gutedel biedt een boeiend aroma van lemongrass, gele pruim en appel, die doorloopt naar een lange, bloemige afdronk. Het smaakprofiel combineert delicate fruitige tonen met een verfrissende mineraliteit en een levendige zuurgraad, waardoor de wijn een uitstekende balans en structuur heeft.

Het productieproces van deze wijn is even bijzonder als het eindresultaat. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd om de hoogste kwaliteit te waarborgen. Na de oogst ondergaan de druiven een fermentatie in houten vaten, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van de wijn. De Steinkrüble gutedel wordt dan verder gerijpt, wat resulteert in een verfijnde wijn met een mooie textuur en aanhoudende afdronk.

Deze wijn past perfect bij een breed scala aan gerechten, van lichte salades en gegrilde vis tot zachte kazen en vegetarische gerechten.

  • Druivensoort: Gutedel (Chasselas)
  • Streek: Baden, Duitsland
  • Smaak: Lemongrass, gele pruim, Jonagold-appel, kinine, bloemige afdronk
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

 

28.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Ziereisen – Steinkrüble” te beoordelen
Duitsland,Ziereisen,Steinkrüble,Gutedel

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.