Weingut Ziereisen – Viviser

0 klantbeoordelingen

Weingut Ziereisen – Viviser

De Ziereisen Viviser is een unieke wijn afkomstig uit het pittoreske Markgräflerland in Baden, Duitsland. Deze wijn wordt gemaakt van de gutedel-druif, ook wel bekend als chasselas, en biedt een verfijnde smaakervaring die zowel kenner als liefhebber zal aanspreken.

Bij het inschenken van de Ziereisen Viviser valt direct de heldere, lichte kleur op. De neus wordt verleid door aroma’s van fel geel fruit, subtiele gisttonen, en een vleugje verse boter. Deze combinatie geeft de wijn een frisse en gepolijste geur, aangevuld met minerale ondertonen van krijt en zout.

De smaak van de Viviser is verfijnd en uitgebalanceerd. In de mond komen smaken van witte perzik, gele appel en citrusolie naar voren, ondersteund door een levendige zuurgraad en delicate grip. Deze wijn is strak en zuiver, met een lange, verfijnde afdronk die een blijvende indruk achterlaat.

Het productieproces van de Viviser is bijzonder. De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens gefermenteerd in grote houten vaten. De wijn rijpt daarna 20 maanden op zijn fijne lies, wat bijdraagt aan de complexe smaak en textuur. Deze traditionele methoden geven de wijn een unieke diepte en karakter, die doen denken aan de wijnen uit de Jura-regio.

Hij past perfect bij lichte gerechten zoals gegrilde vis, salades of zachte kazen, maar kan ook op zichzelf gedronken worden als aperitief.

  • Druivensoort: Gutedel (Chasselas)
  • Streek: Baden, Duitsland
  • Smaak: Helder geel fruit, subtiele gisttonen, minerale ondertonen van krijt en zout, lichte boterachtige nuances
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

19.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Ziereisen – Viviser” te beoordelen
Duitsland,Viviser,Gutedel,Ziereisen

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.