Weingut Salwey – Spätburgunder Henkenberg G.G.

0 klantbeoordelingen

Weingut Salwey – Spätburgunder Henkenberg G.G.

Salwey’s spätburgunder Henkenberg G.G. is een uitstekende pinot noir uit het prestigieuze wijngebied Baden, specifiek de Kaiserstuhl regio. Dit wijnhuis, gerund door Konrad Salwey, staat bekend om zijn toewijding aan traditionele en natuurvriendelijke wijnbouwmethoden.

Deze spätburgunder biedt een rijk pallet van aroma’s. Verwacht een levendig bouquet van rijpe kersen, frambozen en aardbeien, aangevuld met subtiele florale en kruidige tonen. De wijn is mooi uitgebalanceerd met een frisse zuurgraad en zijdezachte tannines die een elegante structuur bieden. De smaak is levendig en jeugdige met een aangename crunch en helderheid.

De Henkenberg wijngaard is een van de paradepaardjes van Salwey. Gelegen op een oude lavastroom, profiteert het van vulkanische bodem die rijk is aan mineralen. Dit terroir geeft de wijnen hun unieke karakter en complexiteit. De wijngaard geniet van veel zonneschijn, wat essentieel is voor de rijping van de spätburgunder druiven.

Na de handmatige oogst en zorgvuldige selectie, wordt de wijn gefermenteerd en gerijpt in grote eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van de smaak. Het is een perfecte begeleider van gegrild vlees, wildgerechten en gerijpte kazen.

  • Druivensoorten: Spätburgunder
  • Streek: Baden, Duitsland
  • Smaak: Rijpe kersen, frambozen, aardbeien, florale en kruidige tonen
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

45.00

Uitverkocht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Salwey – Spätburgunder Henkenberg G.G.” te beoordelen
Duitsland,Salwey,baden,Spätburgunder,Henkenberg,G.G.

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.