Weingut Salwey – Spätburgunder R.S.

0 klantbeoordelingen

Weingut Salwey – Spätburgunder R.S.

De Salwey spätburgunder R.S. is een voortreffelijke rode wijn uit de prestigieuze wijnregio Baden in Duitsland. Geproduceerd door het gerenommeerde Weingut Salwey, dat bekend staat om zijn toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit, biedt deze spätburgunder een unieke en verfijnde wijnervaring.

De spätburgunder, internationaal bekend als pinot noir, komt van de beste wijngaarden van Weingut Salwey, gelegen op de zonnige hellingen van de Kaiserstuhl. Dit gebied, dat gekenmerkt wordt door zijn vulkanische bodem, biedt ideale groeicondities voor deze delicate druivensoort. De wijn wordt vervaardigd volgens biologische principes, zonder gebruik van pesticiden en met natuurlijke bemesting, wat zorgt voor een pure en authentieke smaakbeleving.

Bij het inschenken onthult de Spätburgunder R.S. een briljante robijnrode kleur met paarse reflecties. De neus wordt verleid door een complex aroma van rijpe rode bessen, zoals frambozen en kersen, gecombineerd met subtiele tonen van viooltjes en een hint van vanille, verkregen door rijping op eikenhouten vaten. In de mond biedt de wijn een perfecte balans tussen frisheid en zachtheid, met zijdezachte tannines en een lange, elegante afdronk.

Deze wijn is een uitstekende keuze voor speciale gelegenheden en past perfect bij diverse gerechten, zoals geroosterd gevogelte, wild en gerijpte kazen.

  • Druivensoort: Spätburgunder
  • Streek: Baden, Duitsland
  • Smaak: Rijk aan rijpe rode bessen, viooltjes, vanille; zijdezachte tannines, lange afdronk
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

31.00

Uitverkocht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Salwey – Spätburgunder R.S.” te beoordelen
Duitsland,Salwey,R.S.,Spätburgunder,Baden

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.