Weingut Salwey – Spätburgunder

0 klantbeoordelingen

Weingut Salwey – Spätburgunder

Salwey spätburgunder is een verfijnde en elegante rode wijn afkomstig uit het Duitse wijngebied Baden, specifiek uit de regio Kaiserstuhl. Deze wijn, gemaakt van de pinot noir-druif, staat bekend om zijn complexe en uitnodigende aroma’s, evenals zijn verfijnde smaakprofiel.

Bij het openen van een fles Salwey spätburgunder worden de zintuigen begroet met intense geuren van hibiscus, rooibos thee, viooltjes, zwarte bessen en kersen. Deze aroma’s zijn bijzonder expressief en zetten meteen de toon voor een indrukwekkende proefervaring.

De smaak is zowel elegant als intens, met een prachtige balans tussen zoete kersen en pruimen, en een hint van grijpende tannines die zorgen voor een stevige structuur. De wijn heeft een heldere zuurgraad, die zorgt voor een levendige en frisse afdronk.

Salwey gebruikt traditionele methoden voor de vinificatie van hun spätburgunder, wat resulteert in een wijn die zowel de kenmerken van het terroir als de finesse van de druif goed tot uiting laat komen. De wijn rijpt op eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van subtiele specerijen en vanilletonen, zonder de fruitige kern te overweldigen.

Deze pinot is een uitstekende begeleider van diverse gerechten. Hij past perfect bij rood vlees, wildgerechten en rijke stoofschotels, maar komt ook goed tot zijn recht naast gerijpte kazen en fijne charcuterie.

Salwey spätburgunder is een wijn die indruk maakt met zijn complexiteit, balans en elegantie. Het is een ware vertegenwoordiger van de hoge kwaliteit die Duitse Pinot Noir kan bereiken, en biedt een verfijnde drinkervaring voor de wijnliefhebber.

  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Streek: Baden, Duitsland
  • Smaak: Intense aroma’s van hibiscus, rooibos thee, viooltjes, zwarte bessen en kersen.
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

14.50

Uitverkocht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Salwey – Spätburgunder” te beoordelen
Duitsland,Baden,Salwey,Spätburgunder

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.