Weingut Salwey – Weissburgunder Henkenberg G.G.

0 klantbeoordelingen

Weingut Salwey – Weissburgunder Henkenberg G.G.

Het Weingut Salwey, gelegen in de schilderachtige regio Kaiserstuhl in Baden, Duitsland, staat bekend om zijn verfijnde burgunder-wijnen. Onder leiding van Konrad Salwey, een gepassioneerde wijnmaker die zijn vaardigheden heeft verfijnd in Frankrijk, produceert dit familiewijngoed al generaties lang wijnen van uitzonderlijke kwaliteit.

De weissburgunder Henkenberg G.G. is een opvallende creatie uit de beroemde Henkenberg-wijngaard. Deze wijngaard is gelegen op een heuvel van oude lava-stromen, wat bijdraagt aan de unieke minerale kenmerken van de wijn. De weissburgunder, internationaal bekend als pinot blanc, gedijt uitstekend op deze vulkanische bodems, die een delicate balans tussen frisheid en complexiteit bieden.

Deze wijn wordt gekarakteriseerd door een heldere, strogele kleur en een verfijnd bouquet van witte bloemen, groene appel en een vleugje amandel. In de mond biedt de Henkenberg G.G. een elegante smaakervaring met tonen van rijpe perzik, citrus en subtiele minerale accenten, wat de wijn zijn kenmerkende frisheid en complexiteit verleent. De afdronk is lang en verfijnd, met een perfecte balans tussen fruitige en minerale tonen.

De wijn wordt gefermenteerd en gerijpt in grote houten vaten, wat bijdraagt aan zijn structuur en diepte zonder de frisse fruitaroma’s te overweldigen. Dit proces zorgt ervoor dat de natuurlijke expressie van de weissburgunder-druif behouden blijft, terwijl de invloed van het hout een extra laag complexiteit toevoegt.

Weingut Salwey benadrukt duurzaamheid en precisie in zowel de wijngaard als de wijnkelder. De handmatige oogst en nauwgezette selectie van druiven garanderen de hoogste kwaliteit, terwijl de traditionele en moderne wijnmaaktechnieken harmonisch worden gecombineerd om wijnen van wereldklasse te creëren.

Deze weissburgunder is een uitstekende begeleider van zeevruchten, lichte visgerechten, en delicate gerechten zoals risotto en wit vlees.

  • Druivensoorten: Weissburgunder
  • Streek: Baden, Duitsland
  • Smaak: Rijke tonen van witte bloemen, groene appel, rijpe perzik, citrus, met minerale accenten
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

44.00

Uitverkocht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Salwey – Weissburgunder Henkenberg G.G.” te beoordelen
Duitsland,Salwey,Henkenberg,Weissburgunder,G.G.

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.