Weingut Salwey – Weissburgunder RS

0 klantbeoordelingen

Weingut Salwey – Weissburgunder RS

De Salwey weissburgunder RS is een voortreffelijke witte wijn afkomstig uit de Baden-regio in Duitsland. Deze wijn wordt gemaakt door Weingut Salwey, een familiebedrijf dat bekend staat om zijn toewijding aan kwaliteit en traditie.

Bij het inschenken onthult de Salwey weissburgunder RS een heldere, lichtgele kleur die uitnodigt tot het proeven. In de neus biedt deze pinot blanc een aromatisch palet van frisse appel, sappige peer en subtiele hints van limoenbloesem en rook. Deze geuren worden perfect aangevuld met minerale tonen die de complexiteit van de wijn benadrukken.

Bij de eerste slok wordt de mond overspoeld met de verfijnde smaken van groene appel, peer en een vleugje grapefruit. Deze fruitige noten worden prachtig ondersteund door een levendige zuurgraad en een lichte, maar aanwezige kruidigheid. De textuur van de wijn is zijdezacht, met een mooie balans tussen frisheid en een licht romig mondgevoel, wat zorgt voor een aangename drinkervaring.

De afdronk van de Salwey weissburgunder RS is lang en verfrissend, met een subtiele toets van vanille die elegant op de tong blijft hangen. Deze wijn is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verfijnde, minerale witte wijnen met een duidelijke frisheid.

Deze wijn past perfect bij lichte gerechten zoals salades, zeevruchten en gegrilde vis, maar kan ook uitstekend als aperitief worden geserveerd.

  • Druivensoorten:Weissburgunder
  • Streek: Baden, Duitsland
  • Smaakprofiel: Fris, fruitig met tonen van appel, peer en een vleugje grapefruit en vanille
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

23.50

Uitverkocht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Salwey – Weissburgunder RS” te beoordelen
Duitsland,Salwey,Baden,Weissburgunder,RS

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.