Honrath – Riesling Köningschild Spätlese

0 klantbeoordelingen

Honrath – Riesling Köningschild Spätlese

De Honrath Köningschild riesling Spätlese is een voortreffelijke witte wijn afkomstig uit de Nahe regio in Duitsland. Deze wijn wordt gemaakt van de riesling-druif, die bekend staat om zijn hoge zuurgraad en complexe smaakprofiel. De term “Spätlese” betekent “late oogst”, wat aangeeft dat de druiven later in het seizoen worden geplukt, waardoor ze een hogere suikerconcentratie hebben en de wijn een zoetere smaak krijgt.

De Köningschild riesling Spätlese biedt een betoverend aroma van bloemen en rijp fruit, zoals perzik, appel en citrusvruchten. De smaak is delicaat en evenwichtig, met een subtiele zoetheid die prachtig wordt aangevuld door een verfrissende zuurgraad en minerale tonen. Deze wijn heeft een lichte body en een laag alcoholgehalte, wat bijdraagt aan zijn elegante en verfijnde karakter.

Bij het proeven ervaar je een harmonieuze combinatie van fruitige en florale smaken, aangevuld met nuances van honing en een lichte toets van petrol, een kenmerk dat zich ontwikkelt naarmate de wijn ouder wordt. Deze wijn is ideaal om te serveren bij lichte gerechten zoals salades, schaal- en schelpdieren, of gewoon als een verfijnde aperitief.

  • Druivensoort: Riesling
  • Streek: Nahe, Duitsland
  • Smaak: Zoet, fruitig, florale aroma’s met een frisse zuurgraad en minerale tonen
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

15.00

Uitverkocht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Honrath – Riesling Köningschild Spätlese” te beoordelen
Duitsland,Spätlese,Honrath,Köningschild,Nahe

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.