Honrath – Riesling Köningschild Trocken

0 klantbeoordelingen

Honrath – Riesling Köningschild Trocken

Weingut Honrath presenteert met trots de riesling Köningschild Trocken, een verfijnde en karaktervolle wijn afkomstig uit de prestigieuze Nahe-regio in Duitsland. Deze wijn weerspiegelt perfect de essentie van de riesling-druif en het unieke terroir van het Köningschild-wijngaard.

De Honrath riesling Köningschild Trocken betovert met een heldere, lichtgele kleur en een uitnodigende neus vol aroma’s van citrusvruchten, groene appel en een vleugje mineraliteit. Bij de eerste slok ervaar je een explosie van smaken: knisperende groene appel, sappige perzik en verfijnde tonen van limoen. Deze droge riesling staat bekend om zijn verfrissende zuurgraad en een elegante mineraliteit die afkomstig is van de leisteenbodems van de wijngaard. De afdronk is lang en verfrissend, met een aanhoudende zuivere finish.

Gelegen in de Nahe-regio, een van Duitsland’s meest gerenommeerde wijngebieden, profiteert de Köningschild-wijngaard van een bijzonder gunstig microklimaat. De combinatie van zonnige dagen en koele nachten zorgt voor een langzame rijping van de druiven, wat resulteert in complexe en aromatische wijnen. Weingut Honrath, een familiebedrijf met een lange traditie van vakmanschap, gebruikt duurzame wijnbouwmethoden om de puurheid en expressie van hun wijnen te waarborgen.

Deze riesling is veelzijdig en past perfect bij een scala aan gerechten. Probeer hem eens met zeevruchten zoals oesters, krab of kreeft, waar zijn levendige zuurgraad de ziltigheid van de zeevruchten prachtig aanvult. Ook bij lichtere gerechten zoals salade met geitenkaas of een verfijnde risotto met asperges komt deze wijn uitstekend tot zijn recht.

De Honrath riesling Köningschild Trocken is een meesterwerk van balans en finesse. Deze wijn biedt een uitstekende representatie van de potentie van de Nahe-regio en de uitzonderlijke kwaliteit van Weingut Honrath. Een must-have voor liefhebbers van riesling.

  • Druivensoort: Riesling
  • Streek: Nahe, Duitsland
  • Smaak: Groene appel, perzik, limoen, mineraliteit
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

16.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Honrath – Riesling Köningschild Trocken” te beoordelen
Duitsland,Nahe,Honrath,Köningschild,Riesling

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.