Honrath – Riesling Rothenberg

0 klantbeoordelingen

Honrath – Riesling Rothenberg

Weingut Honrath Rothenberg riesling is een voortreffelijke witte wijn afkomstig uit de Nahe-regio in Duitsland. Deze wijn belichaamt de pure essentie van de Riesling-druif, die hier met zorg en vakmanschap wordt verbouwd.

De Rothenberg wijngaard staat bekend om zijn unieke terroir, dat wordt gekenmerkt door rode leisteenbodems. Deze bodems dragen bij aan de mineraliteit en verfijnde structuur van de wijn. De wijnmakers van Weingut Honrath hebben een reputatie opgebouwd voor het produceren van wijnen die zowel elegant als expressief zijn, en deze riesling is daar geen uitzondering op.

Bij het inschenken van deze riesling valt de schitterende, heldere strogele kleur direct op. De neus wordt verleid door aroma’s van rijpe perziken, sappige appels en een vleugje limoen, aangevuld met subtiele florale tonen. In de mond biedt de wijn een levendige en frisse zuurgraad, die perfect in balans is met de fruitige smaken. De mineraliteit van de leisteenbodem komt duidelijk naar voren, wat zorgt voor een lange en verfijnde afdronk.

Deze droge riesling is een uitstekende begeleider van een breed scala aan gerechten, van lichte salades en schaal- en schelpdieren tot gegrilde visgerechten.

  • Druivensoorten: Riesling
  • Streek: Nahe, Duitsland
  • Smaak: Fris, fruitig, mineraal
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

20.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Honrath – Riesling Rothenberg” te beoordelen
Duitsland,Honrath,Rothenberg,Riesling,Nahe

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.