Materne & Schmitt – Lehmener

0 klantbeoordelingen

Materne & Schmitt – Lehmener

Weingut Materne & Schmitt, opgericht door Rebecca Materne en Janina Schmitt in 2012, is een jong en dynamisch wijnhuis gelegen aan de Moezel. Dit wijnhuis staat bekend om zijn focus op kwaliteit en zijn unieke aanpak waarbij duurzaamheid en natuurlijke vinificatiemethoden centraal staan. De wijngaarden, die zich uitstrekken over ongeveer 3,5 hectare, liggen op steile hellingen met leisteenbodems, waardoor de wijnen een uitgesproken mineraliteit krijgen.

De Materne & Schmitt Lehmener riesling is een schitterend voorbeeld van hun vakmanschap. Deze wijn wordt geproduceerd uit druiven afkomstig van de Lehmener wijngaard, een perceel dat bekendstaat om zijn stenige bodem met veel ijzeroxide. Dit geeft de wijn zijn karakteristieke vurige en gefocuste smaakprofiel. De wijngaard ligt in een terrassenachtige amfitheater, wat ervoor zorgt dat de druiven niet te snel rijpen en hun frisheid behouden.

De Lehmener riesling heeft een complexe neus met tonen van kruisbessen, gekonfijte grapefruit, witte peper, kruiden en leisteen. Op het gehemelte biedt de wijn een intense maar toch speelse smaakbeleving met lagen van fruitige aroma’s, verpakt in een delicate hint van citrusschil. De afdronk is lang en elegant, gedreven door natte stenen en kruiden, met een subtiele crèmige ondertoon.

Deze riesling is een ideale begeleider van verfijnde gerechten zoals schaal- en schelpdieren, lichte visgerechten en geitenkaas.

  • Druivensoorten: Riesling
  • Streek: Mosel, Duitsland
  • Smaak: Complex, fruitig, mineraal met een lange, elegante afdronk
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

22.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Materne & Schmitt – Lehmener” te beoordelen
Duitsland,Materne & Schmitt,Lehmener,Riesling

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.