Materne & Schmitt – Wunschkind

0 klantbeoordelingen

Materne & Schmitt – Wunschkind

De Materne & Schmitt Wunschkind riesling is een schitterende creatie van de getalenteerde wijnmakers Rebecca Materne en Janina Schmitt. Gelegen in het hart van de Mosel, in de pittoreske dorpjes Winningen, Kobern, en Lehmen, belichaamt deze wijn de ziel van de Terrassenmosel.

De Wunschkind, wat “wenskind” betekent, is het eerste project van dit duo en weerspiegelt hun diepste wens om een eigen wijnmakerij te bezitten. De druiven voor deze wijn worden met de hand geoogst van steile, terrasvormige leisteenwijngaarden. Deze werkwijze zorgt voor een lage opbrengst, maar een hoge kwaliteit druiven, met een focus op duurzaamheid en respect voor het terroir.

Deze riesling biedt een levendige expressie van het Mosel-terroir. Het bouquet opent met delicate aroma’s van abrikoos, citroen en een vleugje natte steen. In de mond is de wijn levendig en verfrissend, met een perfecte balans tussen fruitige tonen en een sprankelende zuurgraad. De spontane gisting en de rijping op de fijne lies gedurende elf maanden in roestvrijstalen tanks voegen een subtiele complexiteit toe aan het geheel.

De wijn is ongefilterd en minimaal gesulfiteerd, waardoor de pure expressie van de druif en het terroir behouden blijft. Dit resulteert in een wijn die helder en zuiver is, met een elegante structuur en een lange, verfijnde afdronk.

  • Druivensoort: Riesling
  • Streek: Mosel, Duitsland
  • Smaak: Abrikoos, citroen, natte steen, met een levendige zuurgraad
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

15.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Materne & Schmitt – Wunschkind” te beoordelen
Duitsland,Mosel,Materne & Schmitt,Riesling,Wunschkind

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.