Stephan Steinmetz – Liaison Crémant brut

0 klantbeoordelingen

Stephan Steinmetz – Liaison Crémant brut

Ontdek de verfijnde pracht van Stephan Steinmetz’s Liaison Crémant Brut, een mousserende wijn die de rijke traditie en passie van de Moselstreek weerspiegelt. Deze Crémant, gemaakt van een zorgvuldig samengestelde blend van pinot noir en pinot blanc, biedt een elegante combinatie van finesse en complexiteit die elke gelegenheid bijzonder maakt.

De wijngaarden van Stephan Steinmetz liggen in het schilderachtige gebied van de Obermosel, een regio bekend om zijn unieke Kimmeridgian kalksteenbodem. Dit terroir, gedeeld met beroemde wijngebieden zoals Sancerre en Chablis, geeft de wijnen een onderscheidende mineraliteit en frisheid. Sinds 1992 leidt Stephan Steinmetz met passie en vakmanschap dit familiebedrijf, waarbij hij biodynamische methoden toepast om de hoogste kwaliteit te waarborgen.

De Liaison Crémant Brut onderscheidt zich door zijn levendige, verfijnde bubbel en een bouquet dat barst van frisse appel- en citrusaroma’s, aangevuld met subtiele brioche- en gisttonen. De smaak is helder en knisperend, met een harmonieuze balans tussen fruitige expressie en een romige textuur die de mond streelt.

Deze Crémant is een perfecte keuze voor feestelijke gelegenheden, maar ook een uitstekende begeleider bij lichte gerechten zoals zeevruchten, salades en zachte kazen. De wijn komt het best tot zijn recht wanneer hij gekoeld wordt geserveerd op een temperatuur tussen 6 en 8 graden Celsius.

  • Druivensoorten: Pinot Noir, Pinot Blanc
  • Streek: Mosel, Duitsland
  • Smaak: Fris, fruitig, met tonen van appel, citrus en brioche
  • Serveertemperatuur: 6-8°C

17.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stephan Steinmetz – Liaison Crémant brut” te beoordelen
Duitsland,Liaison,Crémant,Mosel,Steinmetz

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.