Stephan Steinmetz – Auxerrois

0 klantbeoordelingen

Stephan Steinmetz – Auxerrois

Weingut Stephan Steinmetz auxerrois, afkomstig uit de beroemde Moezel-regio, is een elegante witte wijn die perfect is voor liefhebbers van verfijnde en gebalanceerde smaken. Deze wijn wordt gekenmerkt door zijn tropische aroma’s en een heerlijke balans tussen frisheid en fruitigheid.

De auxerrois-druif, ook wel bekend als pinot auxerrois, zorgt voor een wijn met een zachte en ronde smaak. Deze variëteit wordt vaak vergeleken met pinot blanc, hoewel auxerrois doorgaans rijkere en meer geconcentreerde smaken biedt. De wijn van Stephan Steinmetz is een schitterend voorbeeld van hoe deze druif tot zijn recht kan komen in de Moezel, een regio die bekend staat om zijn uitstekende witte wijnen.

Bij het schenken van deze witte wijn komt een geurpalet vrij van rijpe perziken, meloen en subtiele hints van citrus. De smaak is vol en rond, met een zachte afdronk die doet denken aan tropisch fruit en een lichte mineraliteit. Deze wijn is een uitstekende begeleider van lichte gerechten zoals salades, gevogelte en visgerechten, maar ook perfect als aperitief.

Weingut Stephan Steinmetz is gevestigd in Wehr an der Mosel, waar het familiebedrijf al generaties lang wijn produceert. De filosofie van het wijnhuis draait om duurzaamheid en vakmanschap, wat duidelijk terug te proeven is in hun wijnen. De wijngaarden bevinden zich op steile hellingen, wat een uitdagende maar belonende omgeving biedt voor het verbouwen van kwaliteitsdruiven.

  • Druivensoort: Auxerrois
  • Streek: Mosel, Duitsland
  • Smaak: Tropisch fruit, zachte mineraliteit, gebalanceerd
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

14.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stephan Steinmetz – Auxerrois” te beoordelen
Duitsland,Mosel,Auxerrois,Steinmetz

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.