Stephan Steinmetz – Weissburgunder

0 klantbeoordelingen

Stephan Steinmetz – Weissburgunder

De Stephan Steinmetz weissburgunder is een verfijnde witte wijn afkomstig uit de beroemde wijnregio Mosel in Duitsland. Deze wijn, gemaakt van de weissburgunder (pinot blanc) druif, staat bekend om zijn delicate en evenwichtige karakter, wat hem een uitstekende keuze maakt voor zowel wijnkenners als casual liefhebbers.

Bij het inschenken valt direct de heldere, strogele kleur op. In de neus ontvouwt zich een bouquet van frisse aroma’s, waaronder rijpe appel, perzik en subtiele florale tonen. Dit wordt aangevuld met een vleugje mineraliteit, typisch voor wijnen uit de Mosel-regio. Bij de eerste slok ervaart men een harmonieuze balans tussen fruitige en minerale smaken, met nuances van citrusvruchten en een hint van amandel. De wijn heeft een levendige zuurgraad, die zorgt voor een verfrissende afdronk.

De Stephan Steinmetz weissburgunder is een veelzijdige wijn die goed samengaat met diverse gerechten. Hij komt het best tot zijn recht bij visgerechten zoals gebakken zalm of kabeljauw, maar ook bij lichte pasta’s en salades. Daarnaast vormt hij een perfecte match met milde kazen en gevogelte. Deze wijn is bij uitstek geschikt voor zomerse diners, maar kan ook goed dienen als aperitief.

Deze wijn biedt een elegante drinkervaring, ideaal voor zowel speciale gelegenheden als een ontspannen avond thuis.

  • Druivensoort: Weissburgunder (Pinot Blanc)
  • Streek: Mosel, Duitsland
  • Smaak: Frisse aroma’s van rijpe appel, perzik, citrus en florale tonen, met een vleugje mineraliteit en amandel
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

 

14.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stephan Steinmetz – Weissburgunder” te beoordelen
Duitsland,Weissburgunder,Steinmetz,Mosel

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.