Heymann-Löwenstein – Riesling Uhlen Blaufüsser Lay

0 klantbeoordelingen

Heymann-Löwenstein – Riesling Uhlen Blaufüsser Lay

De Heymann-Löwenstein riesling Uhlen Blaufüsser Lay is een uitzonderlijke witte wijn uit de beroemde Mosel-regio in Duitsland. Dit meesterwerk van het wijnhuis Heymann-Löwenstein belichaamt de essentie van de terroir van de steile wijngaarden langs de Moezel, waar de blauwe leisteenbodem een unieke invloed heeft op de druiven.

Deze riesling, die onder de categorie van Grosses Gewächs valt, staat bekend om zijn complexe en verfijnde karakter. In het glas straalt hij met een heldere, lichtgele kleur en biedt hij een aromatisch palet van minerale tonen, met hints van leisteen, honing en een subtiele toets van rijpe citrusvruchten. De wijn is droog en toont een perfecte balans tussen zuurgraad en fruitigheid, wat resulteert in een levendige en verfrissende smaakbeleving.

Bij de eerste slok worden de smaakpapillen getrakteerd op een rijke, minerale structuur, waarin de invloeden van de blauwe leisteen duidelijk naar voren komen. De smaak evolueert naar een elegante mix van rijpe appel, perzik en limoen, met een delicate hint van kruiden. De afdronk is lang en verfijnd, waarbij de mineraliteit en het fruit naadloos samenkomen voor een blijvende indruk.

Heymann-Löwenstein’s toewijding aan kwaliteit en vakmanschap blijkt uit hun zorgvuldige wijnbereidingsproces. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd om de beste kwaliteit te waarborgen. De wijn rijpt op zijn fijne droesem, wat bijdraagt aan de diepte en complexiteit van de uiteindelijke wijn.

Deze Riesling is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verfijnde en minerale wijnen. Het is een perfecte begeleider van gerechten zoals schaal- en schelpdieren, gevogelte en lichte kazen.

  • Druivensoort: Riesling
  • Streek: Mosel, Duitsland
  • Smaak: Mineralen, leisteen, honing, rijpe appel, perzik, limoen
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

49.00

Uitverkocht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Heymann-Löwenstein – Riesling Uhlen Blaufüsser Lay” te beoordelen

Gerelateerde producten

Heymann-Löwenstein,Uhlen Blaufüsser Lay,Riesling

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.