Heymann-Löwenstein – Riesling Uhlen Laubach

0 klantbeoordelingen

Heymann-Löwenstein – Riesling Uhlen Laubach

Heymann-Löwenstein riesling Uhlen Laubach is een wijn die zijn oorsprong vindt in de beroemde Moezelregio van Duitsland. Dit wijndomein staat bekend om zijn uitzonderlijke rieslings die worden geteeld op steile hellingen, waar de unieke bodemsamenstelling een belangrijke rol speelt in het karakter van de wijnen.

De Uhlen Laubach riesling wordt geproduceerd in een gebied waar de bodem rijk is aan kalksteen en leisteen, wat zorgt voor een minerale intensiteit en een opmerkelijke frisheid. De wijngaarden van Uhlen Laubach hebben een zuid-zuidwestelijke oriëntatie, wat bijdraagt aan een optimale rijping van de druiven. De wijnstokken zijn meer dan 50 jaar oud en grotendeels ongeënt, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepgang van de wijn.

Deze riesling biedt een scala aan aroma’s, van perzik en citrusvruchten tot subtiele hints van kruiden en een uitgesproken minerale toets. De smaak is geconcentreerd en krachtig, met een perfecte balans tussen elegantie en intensiteit. De levendige zuurgraad en de uitgesproken minerale structuur zorgen voor een lange en verfijnde afdronk. Dit alles maakt de Uhlen Laubach tot een wijn met een indrukwekkende diepte en een blijvende indruk op het gehemelte.

De wijn wordt traditioneel gevinifieerd met wilde gisten en gerijpt in houten vaten zonder toevoeging van enzymen of klaringsmiddelen. Dit proces draagt bij aan de rijke textuur en de complexe aroma’s die deze wijn zo bijzonder maken.

  • Druivensoorten: Riesling
  • Streek: Mosel, Duitsland
  • Smaak: Rijk en geconcentreerd met perzik, citrus, kruiden en minerale tonen
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

 

53.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Heymann-Löwenstein – Riesling Uhlen Laubach” te beoordelen

Gerelateerde producten

Duitsland,Heymann-Löwenstein,Riesling,Uhlen Laubach

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.