Heymann-Löwenstein – Riesling Schieferterrassen

0 klantbeoordelingen

Heymann-Löwenstein – Riesling Schieferterrassen

De riesling Schieferterrassen is een fascinerende witte wijn uit de Moezel-regio in Duitsland. Deze wijn wordt geproduceerd door het gerenommeerde wijnhuis Heymann-Löwenstein, dat bekend staat om zijn innovatie en toewijding aan kwaliteit.

De Schieferterrassen riesling is een droge wijn, volledig gemaakt riesling-druiven die groeien op leisteenterrassen. Deze terrassen bevinden zich op de steile hellingen van de Moezel, waar de bodem rijk is aan leisteen uit het Devoon tijdperk. Dit unieke terroir draagt bij aan de complexe minerale tonen die kenmerkend zijn voor deze wijn.

Bij het inschenken onthult de riesling een heldere, strogele kleur. In de neus worden aroma’s van rijpe perzik, citrusvruchten en subtiele hints van honing en leisteen vrijgegeven. Deze verleidelijke geuren worden aangevuld met een lichte rokerigheid en tonen van gedroogde kruiden, wat een indicatie geeft van de diepte en complexiteit van de wijn.

In de mond biedt deze riesling een elegante balans tussen fruitigheid en mineraliteit. Smaken van sappige abrikoos en groene appel worden geaccentueerd door een levendige zuurgraad, wat zorgt voor een frisse en verkwikkende afdronk. De textuur is vol en rijk, met een aanhoudende minerale ondertoon die doet denken aan natte stenen en een vleugje tabak.

Heymann-Löwenstein gebruikt wilde gisten en vermijdt het toevoegen van enzymen of klaringsmiddelen, wat bijdraagt aan de puurheid en authenticiteit van de wijn. De wijn rijpt voornamelijk in grote houten vaten, wat zorgt voor een subtiele invloed van het hout en behoud van de fruitige en minerale kenmerken.

  • Druivensoorten: Riesling
  • Streek: Mosel, Duitsland
  • Smaak: Rijk en fruitig met minerale tonen en een frisse zuurgraad
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

 

27.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Heymann-Löwenstein – Riesling Schieferterrassen” te beoordelen
Duitsland,Heymann-Löwenstein,Riesling,Schieferterrassen

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.