Heiner Sauer – Spätburgunder

0 klantbeoordelingen

Heiner Sauer – Spätburgunder

Heiner Sauer spätburgunder trocken is een verfijnde Duitse rode wijn die uitblinkt door zijn elegantie en complexiteit. Afkomstig uit de regio Böchingen in de Pfalz, toont deze wijn de unieke kenmerken van spätburgunder, de Duitse naam voor pinot noir. De zorgvuldige biologische landbouwpraktijken van Weingut Heiner Sauer zorgen voor druiven van de hoogste kwaliteit, wat bijdraagt aan het onderscheidende karakter van de wijn.

In het glas onthult Heiner Sauer spätburgunder een diep robijnrode kleur, wat duidt op een rijk smaakprofiel. In de neus biedt het een verleidelijk boeket van rijpe rode bessen, met name kersen en frambozen, aangevuld met subtiele aardse tonen en een vleugje eik. Het gehemelte is goed gestructureerd, met een uitgebalanceerde zuurgraad en zijdezachte tannines die de soepele textuur van de wijn versterken.

Deze spätburgunder staat vooral bekend om zijn harmonieuze mix van fruitige en aardse smaken. De eerste explosie van rood fruit maakt plaats voor meer complexe noten van paddenstoelen en bosgrond, wat zorgt voor een gelaagde proefervaring. De afdronk is lang en bevredigend, met een zachte kruidigheid die blijft hangen op het gehemelte.

Spätburgunder past uitstekend bij een verscheidenheid aan gerechten. Het complementeert hartige vleessoorten zoals kalfsvlees, rundvlees en wild, waardoor het een uitstekende keuze is voor een geroosterde hertenbiefstuk of een sappige biefstuk. Voor een verfijndere combinatie kunt u het serveren met eendenborst in sinaasappelsaus of een klassieke osso buco met paddenstoelen.

  • Druivensoort: Spätburgunder
  • Streek: Pfalz, Duitsland
  • Smaak: Rijke rode bessen, aardse tonen, subtiele eik, lange en kruidige afdronk
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

19.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Heiner Sauer – Spätburgunder” te beoordelen
Duitsland,Sauer,Pfalz,Spätburgunder

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.