Kühling-Gillot – Grauer Burgunder Réserve

0 klantbeoordelingen

Kühling-Gillot – Grauer Burgunder Réserve

De Kühling-Gillot grauer burgunder Réserve is een verfijnde witte wijn uit de prestigieuze regio Rheinhessen in Duitsland. Dit wijnhuis, gevestigd in het pittoreske Bodenheim, wordt al generaties lang gerund door de familie Kühling. Sinds 2006 leiden Carolin Spanier-Gillot en haar echtgenoot Olivier Spanier het domein met toewijding en vakmanschap. Hun wijngaarden worden sinds 2005 biodynamisch beheerd, wat bijdraagt aan de hoge kwaliteit en duurzaamheid van hun wijnen.

Deze grauer burgunder wordt gemaakt van de pinot gris druif, afkomstig van 20 tot 50 jaar oude wijnstokken die geworteld zijn in kalksteen- en lössgronden. De wijn wordt gefermenteerd in grote houten vaten en vervolgens gerijpt in 900L Tonneau, wat bijdraagt aan zijn complexiteit en diepte.

Bij het inschenken toont de wijn een schitterende koper-gouden kleur. Het bouquet onthult verfijnde aroma’s van rijpe peer, kweepeer, gele appel en subtiele citroenbloesem, omlijst door een minerale ondertoon van kalksteen. Deze droge witte wijn heeft een prachtig gebalanceerde smaak, met een levendige fruitzuren en een aanhoudende ziltige afdronk die de mond verfrist. De smaak wordt verder verrijkt met tonen van geroosterde amandel, bijenwas en een hint van limoenbloesem, wat de wijn een verfijnde en elegante uitstraling geeft.

Deze wijn past uitstekend bij gerechten zoals een frisse endivesalade met fruit, wokgroenten met vis of een kokos-limoen viscurry. Dankzij zijn complexiteit en frisheid is deze wijn een uitstekende keuze voor diverse culinaire combinaties.

  • Druivensoorten: Grauer Burgunder
  • Streek: Rheinhessen, Duitsland
  • Smaak: Rijpe peer, kweepeer, gele appel, citroenbloesem, geroosterde amandel, bijenwas, limoenbloesem
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

20.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kühling-Gillot – Grauer Burgunder Réserve” te beoordelen
Duitsland,Rheinhessen,Kühling-Gillot,Grauburgunder

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.