Kühling-Gillot – Quinterra Riesling

0 klantbeoordelingen

Kühling-Gillot – Quinterra Riesling

De Kühling-Gillot Quinterra riesling is een prachtige uiting van het vakmanschap uit de Rheinhessen-regio, waar de wijngaarden zich bevinden op de beste locaties van Oppenheim. Dit biodynamische wijnhuis, geleid door het getalenteerde echtpaar Carolin Gillot en Oliver Spanier, staat bekend om zijn streven naar duurzaamheid en uitmuntendheid in wijnmaken.

De Quinterra riesling biedt een verfrissende en levendige smaakervaring. Het aroma wordt gekenmerkt door tonen van citrusvruchten zoals citroen en limoen, aangevuld met hints van groene appel en perzik. In de mond komt deze wijn tot leven met een knapperige zuurgraad en mineraliteit, afkomstig van de kalksteen- en lössbodems. De afdronk is elegant en aanhoudend, met een perfecte balans tussen fruitige zoetheid en verfrissende zuurgraad.

Deze witte wijn is een uitstekende begeleider van diverse gerechten. Hij past perfect bij lichte visgerechten, schaaldieren en pittige Aziatische gerechten. Ook bij een salade met geitenkaas of een frisse ceviche komt deze wijn prachtig tot zijn recht.

De druiven voor de Quinterra riesling worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om de hoogste kwaliteit te garanderen. Na een zachte persing volgt een fermentatie op lage temperatuur, waardoor de frisse aroma’s en smaken behouden blijven. De wijn rijpt vervolgens op roestvrijstalen tanks om zijn zuivere karakter te behouden.

De Kühling-Gillot Quinterra riesling is een voorbeeld van Duitse wijnbouw op zijn best. Met zijn verfijnde smaakprofiel en veelzijdigheid is deze wijn een must-have voor elke liefhebber van witte wijn. Ontdek de harmonie tussen traditie en innovatie in elke slok.

  • Druivensoort: Riesling
  • Streek: Rheinhessen, Duitsland
  • Smaak: Citrus, groene appel, perzik, mineraliteit
  • Serveertemperatuur: 8°C – 10°C

13.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kühling-Gillot – Quinterra Riesling” te beoordelen
Duitsland,Kühling-Gillot,Riesling,Quinterra

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.