Künstler – Riesling Hochheimer Stielweg

0 klantbeoordelingen

Künstler – Riesling Hochheimer Stielweg

De Hochheimer Stielweg riesling is een voortreffelijke witte wijn uit de gerenommeerde Rheingau-regio in Duitsland. Deze wijn wordt geproduceerd door het gerenommeerde Weingut Künstler, dat bekend staat om zijn vakmanschap en toewijding aan kwaliteit sinds de oprichting in 1648.

De wijngaard “Hochheimer Stielweg” is een Erste Lage (eerste klas) locatie, wat de hoogste classificatie aangeeft binnen de Duitse wijnbouw. De druiven voor deze riesling komen van oude wijnstokken, die meer dan 50 jaar geleden zijn geplant. De bodem van de wijngaard bestaat uit zware leem- en kleigrond, wat bijdraagt aan de complexiteit en elegantie van de wijn.

Deze witte parel biedt een verfijnde balans tussen frisheid en intensiteit. Het boeket wordt gedomineerd door aroma’s van rijpe perzik en abrikoos, ondersteund door subtiele minerale tonen die typisch zijn voor de Rheingau. In de mond onthult de wijn een harmonieuze mix van fruitige en florale smaken, met een verfrissende zuurgraad en een lange, zijdeachtige afdronk.

Wat deze wijn bijzonder maakt, is de delicate en evenwichtige karakter, gecombineerd met een levendige energie die zelfs de meest veeleisende wijnliefhebbers zal bekoren. De wijn is gefermenteerd in traditionele grote eiken vaten, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van de smaak zonder de frisse karakteristieken van de riesling-druif te verliezen.

  • Druivensoort: Riesling
  • Streek: Rheingau, Duitsland
  • Smaak: Rijpe perzik, abrikoos, minerale tonen
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

25.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Künstler – Riesling Hochheimer Stielweg” te beoordelen
Duitsland,Künstler,Riesling,Alte Reben,Hochheimer Stielweg

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.