Michael Fiebrich – Spätburgunder Blanc de noir 

0 klantbeoordelingen

Michael Fiebrich – Spätburgunder Blanc de noir

Michael Fiebrich’s Spätburgunder Blanc de Noir is een betoverende rosé gemaakt van de spätburgunder, internationaal bekend als pinot noir. Deze wijn komt uit de befaamde Ahr-vallei, een regio die bekend staat om zijn uitzonderlijke pinot noir wijnen. De unieke Blanc de Noir-stijl houdt in dat rode druiven worden geperst om een lichte rosé wijn te produceren, wat resulteert in een fascinerende mix van smaken en aroma’s.

Deze Blanc de Noir biedt een heerlijke geur van witte bloemen en subtiele hints van rood fruit zoals framboos en aardbei. In de mond ervaar je een frisse zuurgraad, gecombineerd met een zachte mineraliteit en een lichte kruidigheid. Deze wijn heeft een elegante en verfijnde afdronk, wat hem perfect maakt voor diverse gelegenheden.

Deze wijn komt goed tot zijn recht in combinatie met lichte gerechten zoals vis, zeevruchten, salades en zachte kazen. Door zijn verfijnde smaak en aroma’s is het ook een uitstekende keuze als aperitief.

Het terroir van de Ahr-vallei is perfect voor de spätburgunder druif. De koele klimaatomstandigheden en de bodem van leisteen en vulkanisch gesteente dragen bij aan de complexe smaakprofielen van de wijnen uit deze regio. Michael Fiebrich maakt gebruik van traditionele vinificatietechnieken om de zuiverheid en de expressie van het fruit in de wijn te behouden.

  • Druivensoort: Spätburgunder
  • Streek: Ahr, Duitsland
  • Smaak: Frisse zuren, witte bloemen, rood fruit, mineraliteit, lichte kruidigheid
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

 

13.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Michael Fiebrich – Spätburgunder Blanc de noir ” te beoordelen
Duitsland,Ahr,Blanc de Noir,Fiebrich

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.