Elisabeth Rücker – Grüner Veltliner Maischevergoren

0 klantbeoordelingen

Elisabeth Rücker – Grüner Veltliner Maischevergoren

Ontdek de verfijnde smaak en unieke productie van de Elisabeth Rücker Grüner Veltliner Maischevergoren, afkomstig uit het hart van het prachtige Weinviertel in Oostenrijk. Deze wijn, geproduceerd door het gerenommeerde Bioweingut Elisabeth Rücker, belichaamt de essentie van de Oostenrijkse wijnbouwtradities met een moderne twist.

De term “Maischevergoren” verwijst naar een traditionele wijze van wijn maken waarbij de druiven met schil en al vergisten. Dit proces geeft de wijn een diepe complexiteit en een karakteristiek profiel dat onderscheidend is voor de wijnen uit deze regio. De grüner veltliner druiven worden zorgvuldig geselecteerd en behandeld om een optimale balans te bereiken tussen fruitige aroma’s en kruidige nuances.

Deze grüner veltliner onthult in het glas een schitterende, heldere gele kleur. In de neus biedt de wijn een verleidelijke mix van groene appel, citrus en een vleugje witte peper. Bij de eerste slok ontdekt men een levendige zuurgraad, die perfect in balans is met de mineraliteit en de fruitige toetsen van rijpe peren en perzik. De afdronk is langdurig en verfrissend, wat deze wijn een ideale metgezel maakt voor diverse culinaire hoogstandjes.

De Elisabeth Rücker grüner veltliner Maischevergoren is veelzijdig inzetbaar bij verschillende gerechten. Hij past uitstekend bij lichte voorgerechten zoals carpaccio van zeevruchten, frisse salades en geitenkaas. Ook bij hoofdgerechten zoals gegrilde vis, wit vlees en Aziatische gerechten komt de wijn prachtig tot zijn recht.

  • Druivensoort: Grüner Veltliner
  • Streek: Nieder-Östereich, Oostenrijk
  • Smaak: Groene appel, citrus, witte peper, mineraliteit
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

28.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Elisabeth Rücker – Grüner Veltliner Maischevergoren” te beoordelen
Oostenrijk,Elisabet Rücker,Grüner Veltliner,Maischevergoren

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.