Elisabeth Rücker – Ried Halblehen

0 klantbeoordelingen

Elisabeth Rücker – Ried Halblehen

De Grüner Veltliner Ried Halblehen van Elisabeth Rücker is een bijzondere wijn afkomstig uit het Weinviertel, Neder-Oostenrijk. Deze wijn wordt gekenmerkt door zijn biologische productiemethode, wat de natuurlijke expressie van de druiven ten goede komt. Het Weinviertel staat bekend om zijn glooiende heuvels en vruchtbare bodems, wat ideaal is voor de teelt van de grüner veltliner-druif.

De Ried Halblehen biedt een rijk en complex smaakprofiel. In het glas schittert hij met een lichtgele kleur, die hints van groen reflecteert. Het bouquet opent met aroma’s van rijpe appel, peer en een vleugje citrus, ondersteund door een subtiele mineraliteit en een nuance van witte peper. De smaak is vol en sappig, met een aangename frisheid en een mooie balans tussen fruitige en kruidige tonen.

Deze grüner veltliner is een uitstekende begeleider van diverse gerechten. Hij past perfect bij lichte visgerechten, gevogelte en salades, maar ook bij gerechten met een Aziatische twist, dankzij zijn frisse zuurgraad en complexe smaak.

  • Druivensoort: Grüner Veltliner
  • Streek: Nieder-Östereich, Oostenrijk
  • Smaak: Rijpe appel, peer, citrus, witte peper, minerale tonen
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

17.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Elisabeth Rücker – Ried Halblehen” te beoordelen
Oostenrijk,Elisabeth Rücker,Ried Halblehen,Grüner Veltliner

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.