Elisabeth Rücker – Ried Schatzberg

0 klantbeoordelingen

Elisabeth Rücker – Ried Schatzberg

Elisabeth Rücker’s Ried Schatzberg is een voortreffelijke wijn afkomstig uit het Weinviertel, een beroemde wijnstreek in Neder-Oostenrijk. Het wijnhuis, gelegen in Unterretzbach, staat bekend om zijn biologische benadering van wijnmaken, wat resulteert in zuivere en expressieve wijnen die het terroir volledig weerspiegelen.

De Ried Schatzberg is een voortreffelijke grüner veltliner die opvalt door zijn complexe karakter en finesse. De wijn heeft een heldere, strogele kleur met groenachtige reflecties. In de neus biedt hij een verleidelijke mix van rijp wit fruit, zoals appel en peer, aangevuld met subtiele kruidige tonen van witte peper en een vleugje frisse citrus. De smaak is vol en elegant, met een perfecte balans tussen frisse zuren en een romige textuur. Het minerale karakter en de lange, verfrissende afdronk maken deze wijn bijzonder aantrekkelijk.

De wijngaarden van Elisabeth Rücker zijn gelegen op de zonnige hellingen van de Schatzberg, waar de druiven optimaal kunnen rijpen. De bodem, rijk aan löss en zandsteen, draagt bij aan de unieke smaakprofielen van de wijnen. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om alleen de beste kwaliteit te waarborgen.

Deze wijn is een uitstekende begeleider van diverse gerechten, zoals gegrilde vis, zeevruchten, lichte salades en wit vlees. Ook bij Aziatische gerechten komt deze wijn goed tot zijn recht door zijn frisse en levendige karakter.

  • Druivensoort: Grüner Veltliner
  • Streek: Nieder-Östereich, Oostenrijk
  • Smaak: Rijp wit fruit, kruiden, citrus, mineraal
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

10.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Elisabeth Rücker – Ried Schatzberg” te beoordelen
Oostenrijk,Rücker,Elisabeth,Grüner Veltliner,Ried Schatzberg

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.