Christian Tschida’s – Birsdscape Pink

0 klantbeoordelingen

Claus Preisinger – Birsdscape Pink

Christian Tschida’s Birdscape Pink is een unieke en uitzonderlijke natuurlijke wijn uit de regio Burgenland in Oostenrijk. Tschida staat bekend om zijn zorgvuldige en innovatieve benadering van wijnmaken, waarbij hij een methode gebruikt die hij “roze maceratie” noemt. Deze techniek omvat minimale schilcontact tijdens de fermentatie, wat resulteert in een wijn die donkerder is dan een traditionele rosé, maar lichter dan een rode wijn, en een robuust en complex smaakprofiel biedt.

Birdscape Pink wordt voornamelijk gemaakt van blaufränkisch-druiven, met een vleugje pinot noir en enkele witte variëteiten. De druiven worden met de hand geoogst van wijnstokken die profiteren van de kalksteenrijke bodems van Tschida’s wijngaarden. Dit terroir draagt bij aan de levendige mineraliteit en diepte van de wijn. De druiven worden voorzichtig geplet met de voeten voordat ze fermenteren met inheemse gisten in grote neutrale vaten. De wijn rijpt ongeveer een jaar in deze vaten, waardoor hij zijn kenmerkende karakter ontwikkelt zonder het gebruik van klaring of filtratie, en er wordt geen zwavel toegevoegd.

Birdscape Pink prikkelt het gehemelte met tonen van zure cranberry’s, witte kersen, granaatappelsap en rabarber. Het is uiterst verfrissend en biedt een sappig en licht pittig profiel. De structuur van de wijn is zowel elegant als gedurfd, waardoor het een uitstekende keuze is voor verschillende culinaire combinaties. De natuurlijke productiemethoden versterken de zuiverheid en expressiviteit van de smaken, wat zorgt voor een echt authentieke proefervaring.

Het past uitstekend bij verschillende gerechten, waaronder lichte salades, gegrilde groenten, zeevruchten en gevogelte. Door zijn veelzijdige aard is het ook een uitstekende wijn om zo van te genieten.

  • Druivensoorten: Blaufränkisch, Pinot Noir, witte variëteiten
  • Streek: Burgenland, Oostenrijk
  • Smaak: Cranberry, witte kers, granaatappel, rabarber
  • Serveertemperatuur: 12-14°C

 

38.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Christian Tschida’s – Birsdscape Pink” te beoordelen
Oostenrijk,Preisinger,Birdscape Pink

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.