Christian Tschida – Himmel auf Erden Weiss

0 klantbeoordelingen

Christian Tschida – Himmel auf Erden Weiss

Christian Tschida, gevestigd in het schilderachtige Neusiedlersee-gebied in Burgenland, Oostenrijk, staat bekend om zijn uitzonderlijke en natuurlijke wijnbereidingsmethoden. Zijn “Himmel auf Erden Weiss” belichaamt perfect deze filosofie en biedt een unieke wijnervaring die zowel puristen als avontuurlijke wijnliefhebbers zal aanspreken.

De Himmel auf Erden Weiss is een blend van weissburgunder en scheurebe, afkomstig van oude wijnstokken die handmatig worden geoogst en met de voet worden geperst. Deze natuurlijke benadering zorgt voor een pure expressie van de terroir. De wijn rijpt gedurende een jaar in grote eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van de smaak.

Bij het openen van een fles Himmel auf Erden Weiss worden de zintuigen begroet met aroma’s van steenfruit zoals perzik en abrikoos, aangevuld met subtiele minerale tonen. Deze aroma’s worden gevolgd door een fris, levendig palet met een mooie zuurgraad en een delicate, maar aanhoudende afdronk. Het is alsof je in een sappige, vers geplukte perzik bijt tijdens een zomerse picknick aan zee.

De wijngaarden van Tschida zijn gelegen op kalksteenbodems, wat bijdraagt aan de precieze mineraliteit van de wijn. Deze bodem, in combinatie met Tschida’s zorgvuldige wijnbouwmethoden, zoals het gebruik van inheemse gisten en het vermijden van filtering of het toevoegen van sulfiet, zorgt ervoor dat de wijn zijn natuurlijke karakter volledig kan uitdrukken.

Het is een perfecte begeleider bij lichte visgerechten, salades en zachte kazen.

  • Druivensoorten: Weissburgunder, Scheurebe
  • Streek: Burgenland, Oostenrijk
  • Smaak: Steenfruit (perzik, abrikoos), mineraal, fris, levendige zuurgraad
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

36.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Christian Tschida – Himmel auf Erden Weiss” te beoordelen
Oostenrijk,Tschida,Himmel auf Erden,Weiss

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.