Claus Preisinger – Heideboden

0 klantbeoordelingen

Claus Preisinger – Heideboden

Claus Preisinger Heideboden is een prachtige rode wijn uit het Burgenland, Oostenrijk, die de essentie van natuurlijke wijnproductie belichaamt. Deze wijn wordt vervaardigd door Claus Preisinger, een wijnmaker die bekend staat om zijn biodynamische aanpak en minimale interventie in het wijnproces. De wijngaarden bevinden zich aan de noordkust van de Neusiedlersee, waar de bodem voornamelijk uit leem en kalk bestaat, wat bijdraagt aan de unieke smaakprofiel van zijn wijnen.

Heideboden is een blend van drie druivensoorten: blaufränkisch, zweigelt en merlot. Deze combinatie zorgt voor een complexe en veelzijdige smaakbeleving. Blaufränkisch voegt kruidigheid en structuur toe, zweigelt brengt fruitige tonen van kers en bes, terwijl merlot zorgt voor zachtheid en ronde tannines. De wijn rijpt gedurende 14 maanden in gebruikte Franse eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de verfijnde tanninestructuur en de subtiele houttonen.

Bij het proeven van Heideboden ervaar je een harmonieuze balans tussen fruitige aroma’s van rijpe kersen en bessen, ondersteund door hints van kruiden en een vleugje aardse mineraliteit. De wijn heeft een elegante zuurgraad en een lange, verfijnde afdronk, waardoor hij uitstekend past bij een breed scala aan gerechten, van gegrild rood vlees tot gerijpte kazen.

Heideboden is niet alleen een genot voor de zintuigen, maar ook een weerspiegeling van de toewijding en het vakmanschap van Claus Preisinger, die streeft naar duurzaamheid en puurheid in elke fles.

  • Druivensoorten: Blaufränkisch, Zweigelt, Merlot
  • Streek: Burgenland, Oostenrijk
  • Smaak: Rijke aroma’s van kersen en bessen, kruidige tonen, elegante zuurgraad
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

21.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Claus Preisinger – Heideboden” te beoordelen
Oostenrijk,Burgenland,Preisinger,Heideboden

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.