Claus Preisinger – Puszta Libre

0 klantbeoordelingen

Claus Preisinger – Puszta Libre

Claus Preisinger’s “Puszta Libre” is een levendige rode wijn afkomstig uit de regio Burgenland in Oostenrijk. Deze wijn is een harmonieuze blend van de druivensoorten zweigelt, st. laurent en pinot noir. Claus Preisinger, een pionier op het gebied van biodynamische wijnbouw, heeft met Puszta Libre een wijn gecreëerd die zowel uniek als toegankelijk is.

De wijn valt op door zijn lichte, heldere robijnrode kleur en biedt een intrigerend boeket van aroma’s. De neus wordt gedomineerd door frisse rode en zwarte fruittonen zoals kersen, frambozen en bramen, aangevuld met subtiele hints van specerijen en viooltjes.

In de mond is de wijn soepel en fruitig, met delicate tannines en een verfrissende zuurgraad. Deze eigenschappen maken de wijn bijzonder geschikt om licht gekoeld te serveren, wat de frisheid en de fruitige tonen nog meer benadrukt.

“Puszta Libre” wordt gemaakt zonder toegevoegde sulfieten, wat bijdraagt aan zijn pure en natuurlijke karakter. De wijn is gecertificeerd biologisch en biodynamisch, wat niet alleen de duurzaamheid ondersteunt maar ook zorgt voor een wijn die de essentie van de terroir perfect weergeeft. Preisinger vinifieert zijn wijnen vaak in amforen, wat bijdraagt aan de verfijnde en authentieke smaak.

Deze wijn is veelzijdig en past uitstekend bij een breed scala aan gerechten, waaronder wit vlees, lamsvlees en kazen. Hij kan ook prima solo gedronken worden, ideaal voor ontspannen momenten of gezellige avonden met vrienden.

  • Druivensoorten: Zweigelt, St. Laurent, Pinot Noir
  • Streek: Burgenland, Oostenrijk
  • Smaak: Frisse rode en zwarte vruchten, specerijen, viooltjes
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

 

17.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Claus Preisinger – Puszta Libre” te beoordelen
Oostenrijk,Preisinger,Puszta Libre,Burgenland

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.