Claus Preisinger – Blaufränkisch Kalkstein

0 klantbeoordelingen

Claus Preisinger – Blaufränkisch Kalkstein

Claus Preisinger Blaufränkisch Kalkstein is een uitmuntende rode wijn afkomstig uit de Burgenland-regio in Oostenrijk. Deze wijn is een weerspiegeling van Claus Preisinger’s toewijding aan biologische en biodynamische wijnbouw, waarbij hij minimalistische en duurzame methoden hanteert.

Deze Blaufränkisch, ook bekend als de ‘Kalkstein’, ontleent zijn naam aan de kalkrijke bodems waarin de druiven worden geteeld. Deze bodemsoort draagt bij aan de unieke mineraliteit en de verfijnde structuur van de wijn. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur en biedt een complexe geurervaring met aroma’s van viooltjes en frambozen.

In de mond presenteert de Blaufränkisch Kalkstein een rijke en volle smaak, gekenmerkt door tonen van pruimen, zwarte kersen en cacao, met subtiele hints van witte peper. De wijn heeft een opvallende frisheid en mineraliteit die zorgen voor een levendige en evenwichtige afdronk. Deze wijn wordt kort gefermenteerd in roestvrijstalen tanks en vervolgens acht maanden gerijpt in eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan zijn diepte en complexiteit.

Claus Preisinger’s benadering van wijnmaken is intuïtief en experimenteel, wat resulteert in wijnen die harmonieus en karaktervol zijn. Zijn Blaufränkisch Kalkstein is een uitstekende keuze voor liefhebbers van natuurlijke en biodynamische wijnen, en biedt een boeiende kijk op wat de Burgenland-regio te bieden heeft.

  • Druivensoort: Blaufränkisch
  • Streek: Burgenland, Oostenrijk
  • Smaak: pruimen, zwarte kersen, cacao, witte peper
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

17.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Claus Preisinger – Blaufränkisch Kalkstein” te beoordelen
Preisinger,Oostenrijk,Blaufränkisch,kalkstein

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.