Rui Reguinga – Terrenus Branco 

0 klantbeoordelingen

Rui Reguinga – Terrenus Branco

Rui Reguinga’s Terrenus Branco is een verfijnde witte wijn afkomstig uit de Alentejo-regio in Portugal. Deze wijn, gemaakt door de gerenommeerde wijnmaker Rui Reguinga, belichaamt de rijke traditie en moderne technieken van Portugese wijnproductie. De Terrenus Branco is een blend van inheemse druivensoorten waaronder arinto, fernão pires en roupeiro, die bijdragen aan de complexiteit en diepgang van deze wijn.

De wijngaarden van Reguinga zijn gelegen in het subgebied Portalegre, bekend om zijn unieke microklimaat en oude wijnstokken die bijdragen aan de intensiteit van de wijn. De druiven worden met de hand geoogst en ondergaan een zorgvuldige vinificatie. Na het persen rust het sap gedurende 48 uur, waarna de fermentatie plaatsvindt in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. Dit proces behoudt de frisheid en zuiverheid van de druiven, resulterend in een wijn met een helder en zuiver karakter.

Terrenus Branco heeft een uitnodigende neus met aroma’s van rijpe witte vruchten, citrusnuances en subtiele florale tonen. In de mond biedt de wijn een elegante balans tussen fruitigheid en mineraliteit, ondersteund door een levendige zuurgraad die zorgt voor een verfrissende afdronk. De invloed van de oude wijnstokken en het terroir is duidelijk merkbaar in de complexe structuur en de verfijnde smaaknuances van de wijn.

Deze wijn is perfect als aperitief of als begeleider van lichte visgerechten, zeevruchten en frisse salades.

  • Druivensoorten: Arinto, Fernão Pires, Roupeiro
  • Streek: Alentejo, Portugal
  • Smaak: Rijpe witte vruchten, citrusnuances, florale tonen, levendige zuurgraad
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

19.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rui Reguinga – Terrenus Branco ” te beoordelen
Portugal,Reguinga,Terrenus,Branco,Alentejo

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.