Quinta do Mouro – Vinha do Mouro Tinto

0 klantbeoordelingen

Quinta do Mouro – Vinha do Mouro Tinto

Quinta do Mouro, een prestigieus wijnhuis gelegen in de Alentejo-regio van Portugal, presenteert de Vinha do Mouro Tinto, een rode wijn die de essentie van de regio prachtig weerspiegelt. Deze wijn is een blend van de druivensoorten alicante bouschet, aragonez, trincadeira en cabernet sauvignon, zorgvuldig geselecteerd en met liefde gevinifieerd.

De Vinha do Mouro Tinto is diep robijnrood van kleur en biedt een aromatisch bouquet dat complexiteit en finesse combineert. In de neus onthult de wijn rijke aroma’s van rijpe rode vruchten, zoals kersen en pruimen, vergezeld van subtiele kruidige tonen van peper en een hint van vanille, afkomstig van de vatrijping. Bij het proeven ontdekt men een perfecte balans tussen fruitige en kruidige smaken, met goed geïntegreerde tannines die zorgen voor een zijdezachte textuur. De afdronk is lang en elegant, met een aanhoudende frisheid die kenmerkend is voor wijnen uit deze regio.

Deze wijn past uitstekend bij rijke gerechten zoals rood vlees, wild en gerijpte kazen.

Quinta do Mouro staat bekend om zijn wijnen met een groot rijpingspotentieel, en de Vinha do Mouro Tinto vormt hierop geen uitzondering. Deze wijn kan met gemak enkele jaren bewaard worden, waarbij de smaakprofielen zich verder ontwikkelen en verdiepen.

  • Druivensoorten: Alicante Bouschet, Aragonez, Trincadeira, Cabernet Sauvignon
  • Streek: Alentejo, Portugal
  • Smaak: Rijpe rode vruchten, kruidige tonen, vanille, goed geïntegreerde tannines
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

17.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Quinta do Mouro – Vinha do Mouro Tinto” te beoordelen
Portugal,Alentejo,Quinta da Mouro

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.