Filipa Pato – Dinamico Branco 

0 klantbeoordelingen

Filipa Pato – Dinamico Branco

Filipa Pato Dinamico Branco is een verfijnde witte wijn uit de Bairrada-regio in Portugal. Deze wijn wordt gemaakt van de druivensoorten bical en arinto, die op biologische wijze worden verbouwd. Filipa Pato, samen met haar man William Wouters, staat bekend om haar minimalistische aanpak in de wijnmakerij, waardoor de unieke kenmerken van de druiven en het terroir tot hun recht komen.

De Dinamico Branco heeft een heldere strogele kleur en biedt een aromatisch palet van citrusvruchten, met subtiele tonen van kruiden en noten. De kalkachtige textuur draagt bij aan de complexiteit van de wijn, terwijl de frisse zuurgraad zorgt voor een levendige en verfrissende afdronk. In de mond ervaart men smaken van zoute citroenen, rijpe appel en een vleugje hooi, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid en diepte van deze wijn.

Dankzij het milde maritieme klimaat van de Bairrada-regio en de bodemstructuur van klei-kalksteen en zand, behouden de druiven hun aromatische complexiteit en frisheid. Dit resulteert in een wijn die niet alleen heerlijk is als aperitief, maar ook uitstekend samengaat met zeevruchten, gegrilde vis en lichte salades.

  • Druivensoorten: Bical, Arinto
  • Streek: Bairrada, Portugal
  • Smaak: Citrus, kruiden, noten, zoute citroen, hooi
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

17.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Filipa Pato – Dinamico Branco ” te beoordelen
Portugal,Bairrada,Filipa Pato,Dinamico Branco

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.